1. Home
  2. Blog
  3. Herfst groente en fruit

Herfst groente en fruit

We kunnen weer volop genieten van hartverwarmende soepen en goedgevulde stoofpotjes. Een nieuw seizoen betekent ook andere seizoensgroenten en -fruit. 

Als je eet wat het seizoen te bieden heeft en je kiest voor producten op het Nederlandse platteland geteeld, dan maak je een duurzame voedselkeuze. Op deze manier bespaar je namelijk ‘voedselkilometers’: energie die gaat naar het vervoeren van de producten en krijg je precies die voedingstoffen binnen waar je lichaam in de herfst om vraagt. 

Pompoen

Pompoen is dé herfstgroente bij uitstek, en komt vanaf eind augustus volop van Nederlandse bodem. De herfst is dus het uitgelezen moment om eens te experimenteren met pompoen! Pompoentaart, pompoensoep, pompoen uit de oven en heerlijk in een smoothie. Pompoen bevat veel vitamine C, goed voor het immuunsysteem. Regelmatig een kom pompoensoep verwarmt en voedt dus niet alleen, het helpt je ook gezond de herfst en winter door te komen.

Pastinaak

Pastinaak is een van de vergeten groenten, maar komt gelukkig steeds vaker op tafel. Pastinaak komt de hele herfst en winter van  Nederlandse bodem. Lekker in de oven of als chips of een heerlijke pastinaaksoep! Pastinaak bevat een hoog gehalte aan kalium, mangaan, magnesium, fosfor, zink en ijzer en een  reeks vitamines, waaronder vitamine B, C, E en K.

Knolselderij

Knolselderij is op het eerste gezicht misschien niet moeders mooiste, maar heeft een milde, kruidige en lichtzoete smaak. Lekker gekookt of gepureerd in een stamppot. Knolselderij bevat veel vezels en is een bron van vitamine C, K en kalium: het mineraal dat een gunstig effect heeft op de bloeddruk. Bovendien bevat knolselderij relatief weinig calorieën, dus je kunt er lekker veel van eten.

Spliterwten

Spliterwten zijn gedroogde groene erwten waarvan het velletje is verwijderd. De erwten vallen daardoor in twee stukken uit elkaar: ze splitsen, vandaar de naam. Het meest bekende recept om met spliterwten te maken is natuurlijk erwtensoep! We verkopen nu ook lekkere rookworsten voor in de soep. Spliterwten zijn rijk aan vitamine B1, voor een goede werking van je hart en energiestofwisseling. Ook aan vitamine B3, B6, K, fosfor, ijzer, kalium, koper, magnesium en zink.

Appels en peren

We hebben een uitgebreid assortiment appels en peren. Het herfstfruit bij uitstek! Op zoek naar een recept voor een lekkere appeltaart? Bak eens een Tarte Tatin!

Deel dit bericht

Meer